Recenzija Gua Sha kamenja za masažu kože lica

Recenzija Gua Sha kamenja za masažu kože lica

08-04-2024

Što je Gua Sha kamen? Gua sha (izgovara se “gva ša”) kamen je beauty pomoćnik koji prethodi modernoj medicini. No njegovo podrijetlo seže u davnine i potječe iz Kine gdje se kamenje nekad koristilo za liječenje raznih bolesti

Kako izgleda Gua Sha kamen? Izgledom podsjeća na malu špatulicu koja se koristi u svrhu masaže kože lica kako bi se potaknula cirkulacija i kako bi se ublažila napetost u mišićima vrata i lica. 

Također zahvaljujući tome što gura vodu i limfu s površine prema rubovima lica i vratu, površina lica izgleda svježije i zategnutije,  a samim time što je na površinu lica stigla svježa krv. Smanjit će se prištići, akne i usporiti starenje kože zbog dobre cirkulacije i prokrvljenosti.

Svaki Gua sha kamen poseban je na svoj način jer je izrađen od više vrsta poludragog kamenja i zbog toga je svaki od njih jedinstvene teksture i boje. Najčešći su zeleni žad ili rozi kvarc.

U nastavku možete saznati više o tehnikama i pokretima tijekom masaže lica, koje su potencijalne prednosti i iskustva s Gua Sha kamenjem.

Vrste Gua Sha kamenja

 

gua-sha-kamen-vrste

 

Najčešće ih se može naći u plosnatom obliku sa zaobljenim rubovima. Vrste Gua Sha kamena koje možemo pronaći u prodaji:

  • rozi kvarc
  • zeleni žad
  • crni žad
  • vatreni ahat
  • bian kamen
  • skelocit kamen
  • ametist

Masaža lica poludragim kamenjem

U današnje vrijeme svakome od nas teško je izdvojiti sat vremena za svoju skincare njegu i svakodnevnu relaksaciju. Zato nije ni čudo da su upravo sad svojih 5 minuta dobili i beauty gadgeti. 

Gua sha kamen za masažu lica NIJE čarobni štapić koji s lica briše pore,bore i godine međutim upravo tih 15ak minuta spa trenutka u vašoj svakodnevnici i sasvim uobičajenu rutinu i njegu pretvorit će u pravi ritual i vrijeme za vas koje će zasigurno donijeti neke benefite za vašu kožu.

Kako koristiti Gua Sha kamenje?

Gua Sha masaža metoda je koja ne zahtijeva posebne vještine i umijeće rukovanja. Opskrbite se s 15ak minuta vremena i proizvodom kojeg ćete nanijeti na kožu prije masaže i naravno vaš Gua Sha kamen. Ne zaboravite Gua Sha kamen prije same masaže možete i ohladiti u hladnjaku.

  1. Prije tretmana očistite svoje lice, umijte se i nanesite odabrani proizvod bili to serum i hranjiva krema ili pak ulje bitno je da osigurate da gua sha klizi po površini lica.

Naša preporuka za serum je: 

Preporuka za kremu:

Preporuka za ulje:

  1. Nježno zagrijte proizvod po vašem izboru s pomoću dlanova i nanesite ga na područje čela, brade, obraza i vrata te nježno umasirajte jagodicama prstiju.
  2. Sada krećete sa povlačenjem kamena po koži. Treba zapamtiti da se kamen povlači u jednom smjeru jer ćete tako privući više krvi i stimulacije na određeno područje. 
  3. S Gua Sha kamenom možete izmasirati i vrat i usnice.

 

gua-sha-kamen-masaza-tehnika

 

Postupak masaže sa Gua sha kamenom

Počnite s masažom od ramena prema vratu i licu (obrazima). Lagano povucite Gua Sha kamen od ramena prema vratu držeći ga pod kutem od 45 stupnjeva. Kada dođete do područja iza uha umasirajte kružnim pokretima u mjestu.

Koristeći iste te pokrete prijeđite rubove od sredine brade do obraza, zatim od nosa do sljepoočnica. Ponovo u mjestu masirajte najviše točke. Cirkulaciju krvi možete povećati i na području usnica. 

Nježnim pokretima ruba prelazite s lijeva na desno i obrnuto. Okrenite kamen pa ravnim rubom lagano povlačite od korijena nosa do vlasišta, po sredini i sa svake strane.

gua-sha-kamen-pokreti-masaza

 

Po želji nanesite ostatak vaše njege, a gua sha operite u mlakoj vodi, po potrebi dezinficirajte alkoholom i pospremite na suho mjesto za buduću upotrebu.

Ovo  je samo jedan od prijedloga za postupak masaže s Gua Sha kamenom, a kako bi vam bilo lakše shvatiti o čemu govorimo možete pogledati i naš video.

 

 

Prednosti korištenja Gua Sha

Potencijalne prednosti korištenja Gua Sha kamenja za masažu kože lica:

  • bolja cirkulacija
  • smanjena bol u mišićima
  • bore su zaglađene
  • fine linije su manje vidljive
  • sjajnija koža
  • crte lica su naglašenije

Gua Sha masaža lica - iskustva

Ne treba očekivati čuda, ali iskustva korisnica ove vrste beauty tretmana govore u prilog tome da kamen potencijalno može pomoći. 

Gua Sha kamen treba odabrati prema vlastitim potrebama nadopune beauty skin dnevne rutine. Svakako, masaža kože lice može probuditi uspavane molekule i stanice. 

Gdje kupiti? Gua Sha kamenje možete pronaći u našem apoteka.hr web shop-u i u drugim specijaliziranim trgovinama. 

Na kraju…

Ako volite isprobavati nove stvari kako bi saznali što vam odgovara a što ne, Gua Sha kamen bi vas mogao oduševiti.  Javite nam koji je vama najbolji Gua Sha kamen.